Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turizmus - vendéglátás, látnivalók képes leírás - Tordas.tlap.hu
részletek »

Turizmus - vendéglátás, látnivalók - Tordas.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tordas.tlap.hu » Turizmus - vendéglátás, látnivalók
Keresés
Találatok száma - 7 db
Cifra Pince Tordas

Cifra Pince Tordas

A Cifra-pince az Etyeki borvidék egy kis fejér megyei falujában, Tordason helyezkedik el. A Dreher kastély uradalmi pincészeteként épült feltehetőleg az 1800-as évek végén. A felújított kőépületben olyan helyet álmodtak meg, ahol a vendégek csakis jó borokat ihatnak, jó barátokkal találkozhatnak és jókat falatozhatnak - s ha ízlett valamelyik bor haza is vihetik. Nyáron a hűs pincében, télen a kemence melege mellett ezt itt mind megtalálja. A borokat Magyarország legjobb termelőitől szerezik be, a bor mellé pedig kolbászt, sajtot szintén itthoni kisgazdaságokból hozzák. Szervezett borkóstolások, családi, üzleti rendezvények lebonyolítására is lehetőség van.

Kastélyok túramozgalom

Kastélyok túramozgalom

A túramozgalom célja, hogy a Fejér megyében található már-már feledésbe merült kastélyokat, így a tordasi Sajnovics-Dreher kastélyt is, az érdeklődők figyelmébe ajánlják. A kastélyok között vannak műemléki jellegűek és lebontottak is. A teljesítés feltétele, hogy az igazoló füzet tulajdonosa tetszőleges sorrendben és tetszőleges útvonalon, a regisztrálás dátumától számított 12 hónapon belül felkeresse az igazoló helyeket.

Sajnovics János emlékkút

Sajnovics János emlékkút

Mint Tordas falu szülötte több emlékhely is található Sajnovics Jánossal kapcsolatban Tordason. A magyar finnugrisztika megalapítója és a nemzetközi összehasonlító nyelvtudomány kiemelkedő személyisége.

Sajnovics-Dreher kastély, Tordas

Sajnovics-Dreher kastély, Tordas

Sajnovics, később Batthyány-Dréher-kastély, barokk eredetű a 18. századból, majd romantikus stílusban átalakítva a 19. század második felében. Szociális otthonként működött, ma üresen áll. Beépített területen, a Szent László víz partján, volt gazdasági épületei között áll, meglehetősen nagy park szélén. A park kis része a kastély kertje.

Tordas a vendégváró oldalán

Tordas a vendégváró oldalán

A gyönyörű környezetben fekvő, gondozott, szép épületekkel ékes falu folyamatosan fejlődik, sokan költöznek ide Budapestről is. A település megközelíthető közúton: a 7-es útról, vagy az M7-es autópályáról Martonvásárnál észak felé kanyarodunk. A község a Szent László-patak völgyében, 119 m tengerszint feletti magasságban, csodaszép természeti környezetben fekszik.

Tordas környéki szállások

Tordas környéki szállások

Tordas környéki szállását keresse a SzállásKérés portál kínálatában: keressen felszereltség, szolgáltatás, árak alapján. Szűrje tovább a listát Szép Kártya elfogadóhelykere, illetve wellness szolgáltatások igénye alapján. Újdonság: Last minute ajánlatok is elérhetőek, mindig az elkövetkezendő 7 napra: szabad szállások és extra kedvezmények akár több tordas környéki szálláshely esetében is! A kiválasztott tordas környéki szállás listától ezek után akár egyetlen lépésben is kérhet szállásajánlatot, melyre minden esetben a szállásadó fog válaszolni, közvetlenül Önnek.

Tordasi Halászcsárda

Tordasi Halászcsárda

Mindig terített asztalokkal és friss, valamint bőséges étel- és italválasztékkal várják a hangulatos és tradicionális csárdába betérő vendégeket. A csárda egy zöld szigetecskékkel tagolt halastó partján terül el, a kalandpark szomszédságában. Kedves és nyugodt hely egy családi vasárnaphoz, festői és meghitt környezet esküvőkre.

Tuti menü