Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tordasi intézmények képes leírás - Tordas.tlap.hu
részletek »

Tordasi intézmények - Tordas.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tordas.tlap.hu » Tordasi intézmények
Keresés
Találatok száma - 3 db
Értelmi Fogyatékosok Otthona

Értelmi Fogyatékosok Otthona

A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott otthon két telephelyen működik Tordas községben, ahol 272 fő középsúlyosan, súlyosan értelmileg akadályozott ember számára, biztosít tartós ellátást. Tordas egy dinamikusan fejlődő kis falu Fejér megyében, az M7-es autópálya mellett, Budapesttől 35 km-re. 1981 óta a falu életéhez tartoznak a kastély épületében élő értelmileg akadályozott emberek, akik 2000. május 15-től új, modern, 200 férőhelyes épületet is birtokba vehettek. 2006 március hónapban a kastély épületét 60 férőhelyes ápoló-gondozó célú otthon váltotta ki. Az új családias jellegű lakóegység a Gesztenyés úti központi telephely közvetlen környezetében épült fel, mely építészeti megoldásaiban maximálisan igazodik lakói speciális szükségleteihez. 2007. évben 12 fős integrált lakóotthon kezdte meg működését a faluban.

Művelődési Ház Tordas

Művelődési Ház Tordas

A Művelődési Ház épületét 1939-ben kimondottan kulturális célra építette a Hangya Szövetkezet. Nagyterme, színpada, különböző kisebb helyiségei alkalmassá teszik a település kulturális élete szervezésére, a civil és egyéb közösségek színterének biztosítására. A településen élő művészek és értelmiségek, fiatalok, nyugdíjasok közreműködésével aktív közművelődésről szólhatunk. A jó munkához fejlett és korszerű technika (mellyel 2010-ben bővült) és szabadtéri színpad is hozzájárul.

Sajnovics Általános Iskola, Tordas

Sajnovics Általános Iskola, Tordas

1989-ben Makovecz Imre közreműködésével, Tamás Gábor tervei alapján épült a tordasi iskola impozáns épülete, amely Tordas község jelképévé vált, kifejezve a falain belül folyó oktatás és nevelés fontosságát. Az intézmény Tordas szülöttének, Sajnovics Jánosnak a nevét viseli. A tantestület célkitűzései között a legfontosabb helyen a hazaszeretetre nevelés, a magyar kultúra és irodalom mélyebb megismerésére való ösztönzés, a magyarságtudat fejlesztése, a hagyományok megismertetése, tisztelete és ápolása szerepelnek. E célkitűzések megvalósítását célozzák a színes, változatos iskolai programok, a különféle művészeti tevékenységek, előadások, kirándulások, szakkörök.

Tuti menü